Yhteisöllinen musiikkituokio hoivayksiköihin


Kehitysvammaisille ja vammautuneille suunnattu yhteisöllinen soittohetki, johon on mahdollista osallistua paikalle tuotujen pienten rumpujen ja muiden yksinkertaisten soittimien avulla. 


Musiikki ja äänet ovat luonteeltaan rytmikästä, mutta rauhallista ja sitä tuotetaan tietokoneen, rumpujen, äänimaljojen ja muiden akustisten soittimien avulla.

Yhteisen ”rumpuringin” lisäksi esitys sisältää rentouttavaa musiikkia ja luonnonääniä. Näin osallistujat voivat jammailla yhdessä ja sen päätteeksi rauhoittua meditatiivisen äänimaiseman avulla. 

(Mitään hengellistä sanomaa musiikki ei sisällä, myöskään kyse ei ole suoranaisesta musiikkiterapiasta.)

Musiikkituokion kesto noin 60 min.

Suositeltava maksimi ryhmäkoko 20 henkilöä.

Mahdollista tuottaa useampi esitys useammalle ryhmälle.


Lisätietoa musiikkituokiosta ja esiintyjistä

Ennen aloitusta käydään läpi ryhmän jäsenten mahdollisuus osallistua, ja jaetaan paikalle tuodut soittimet sen mukaisesti.

Musiikkituokio sisältää myös pienen akkukäyttöisen äänentoistolaitteiston, joten se on mahdollista tehdä lähes missä vain, esim. ulkona luontoretkellä, nuotiolla, tai vaikkapa hoivayksikön takapihalla.

Musiikista vastaa muusikko ja äänitaiteilja Jussi Alaraasakka (elektroniset soittimet) ja sairaanhoitaja ja henkinen valmentaja Emilia Pöyry (rummut, akustiset soittimet).

Jussi on tehnyt musiikkia reilut 20 vuotta. Hän on tuottanut musiikkia mm. iOS:n nukahtamis-applikaation Sleepiest, julkaissut ambient-musiikkia Ranskalaisen Mare Nostrum -levy-yhtiön kautta, tuottanut äänitaidetyöpajoja, ja keikkaillut usean vuoden ajan. Improvisaatio, performanssit ja eri genrerajoja rikkova musiikin tekeminen on ollut viime vuosina Jussin erityisen huomion kohteena. Hän työskentelee Oulun Kulttuurivoimalalla yhteisökehittäjänä.

Emilia on työskentelee tällä hetkellä työterveyshoitajana, ja opiskelee holistista eli kokonaisvaltaista muutosvalmennusta. Intohimona Emilialla on tanssi ja kehollinen ilmaisu, ja kokemusta on niin tanssin opettamisen, kuin improvisaation eli vapaan tanssin saralta. Tanssiharrastuksen ja erilaisten sointukylpykokemusten siivittämänä mielenkiinnon kohteeksi on noussut myös rummutus, jonka terapeuttiseen äänimaailmaan Emilia on tutustunut oman rummun teon myötä. Hän soittaa myös äänimaljoja ja muita akustisia soittimia.


Esitykseen tarvittavat tila- ja muut vaatimukset

Esitystilaa noin 2x5m. Sähköpistoke ja pöytätilaa noin 1,5m x 1m (myös lattialla soittaminen on mahdollista) 

Osallistujille tilaa tarvitaan maksimissaan 30 hengelle. Rentoutushetkeen voi osallistua myös maaten tai rennosti lattialla, ts. patjoja tai paksuja mattoja. Yhteisölliseen soittamiseen kuuluvat soittimet tuodaan paikan päälle.

Pyörätuolissa osallistuminen on mahdollista.

Mahdollista soittaa sovitusti myös ulkona, ja ilman ulkopuolelta tuotua sähköä, esim. luontoretkellä tai nuotiolla, akkukäyttöisen äänentoiston ansiosta. (Sovittava etukäteen)

Esityksen suunnittelu yhteistyössä tilaajan kanssa

Ennen musiikkituokion aloitusta tilaajan kanssa käydään läpi osallistujien motorisia taitoja, keskittymistä/innostuneisuutta jne. Sen myötä voidaan luoda esitys, josta jokainen saa eniten iloa ja elämyksiä. Lisäksi etukäteen on hyvä selvittää hoitohenkilökunnan läsnäolon tarve musiikkituokion aikana.

Lisäksi osallistujilla on tietyin ehdoin mahdollista tuoda mukanaan omia soittimia, tämäkin on etukäteen sovittavissa oleva asia.


Hinta:

Yksi tuokio 300€

Kaksi tuokiota 550€

Kolme tuokiota 600€

ALV 0%